Healthy snacks en snoepautomaten

Ziek en social media

Een blog schrijven terwijl je gevloerd bent door een longonsteking is erg onhandig. Je maakt niet bijzonder veel mee zeg maar…en je eetpatroon raakt ook ontregeld dus schrijven over de voortgang daarvan werkt ook niet echt. Bovendien ben ik zelf nogal allergisch voor berichten op social media zoals ‘ik heb hoofdpijn’, ‘ik voel me niet zo lekker’, ‘ik heb ontzettend hard m’n teen gestoten’ of je checkt in bij je huisarts in het kader van ‘griep heerst…’. Of nog erger, plaats er gezellig even een foto bij van je afgescheurde teennagel, de kans dat ik je per direct ‘ontvriend’ is 100% aanwezig. Ik wil niet over je kwaaltjes lezen, echt niet, het interesseert me helemaal niets. Niet lullen maar poetsen, neem een paracetamol, klaag tegen je vrienden, buren, boeren, burgers en buitenlui maar val mij er niet mee lastig. Je reinste tijdlijn vervuiling vind ik het. Het is wat anders als een van de mensen die ik in het dagelijks leven ook graag zie iets ernstigs onder de leden heeft, dan blijf ik graag op de hoogte van hoe het met je gaat. Waarschijnlijk ben ik allang op de hoogte via andere kanalen, maar dat lees ik echt wel. Ook op het gebroken been van Lucy dat kleurrijk verpakt in rood gips op Facebook prijkt reageer ik, maar ik heb geen geduld voor zwakzinnig gezeur over hoofd-, kies-, en andere pijntjes.

Complimentjes

De longonsteking slaan we dus verder lekker even over. Het is puur de reden waarom ik geen blog heb geschreven de afgelopen weken. Vervolgens was daar de Military Boekelo, een jaarlijkse traditie waar ik sinds jaar en dag met volle teugen van geniet (en dan heb ik ook niet echt tijd om te schrijven, dan kom ik thuis en beland vervolgens in een coma tot de volgende ochtend) En wat hadden we fantastisch weer dit jaar! Ongekend, de cross lopen terwijl het zonnetje schijnt en de temperatuur richting de 30 graden gaat, echt ontzettend fijn. Grappig om te zien ook dat de Dubarry’s hardnekkig gehandhaafd bleven 🙂 Heerlijk luchtig gekleed, maar die stylisch verantwoorde laarzen trek ik aan! Complimentjes waren overigens niet van de lucht, ik heb de hele week op wolkjes gelopen, blijkbaar was het goed zichtbaar dat ik wat kilo’s verloren ben. Ik vind het wel erg lastig om de complimenten in ontvangst te nemen, ik weet simpelweg niet zo goed hoe ik moet reageren. Bovendien ben ik zelf nog niet tevreden, de foto’s die hier en daar van me werden genomen werden me gelukkig eerst privé gestuurd en daar schrok ik toch echt nog wel van. Ben er nog lang niet!!

Verleiding

Wat mij uiteraard brengt op mijn nieuwe levensstijl, koolhydraatarm en suikervrij. Inmiddels ben ik al een aantal weken gestopt met de Biohcg kuur en probeer ik een gezonde levensstijl te handhaven. Nou, ik moet eerlijk bekennen, dat is me lang niet altijd gelukt. De snoepautomaat in de hotellobby heeft me uiteindelijk weten te verleiden moet ik tot mijn grote schaamte bekennen. Die Mars heeft me net zolang geroepen tot ik dag 3 gezwicht ben en ik stond er toch, met voldoende kleingeld, dus dat zakje paprikachips mocht ook van haar vrijheid genieten. Ik had er medelijden mee, zolang achter slot en grendel zitten is natuurlijk ook geen feestje…Ter verdediging, het was ’s avonds 22:30 uur en ik had alleen maar ontbeten (gezond weliswaar, eitje, theetje, dat werk).

Tijdens de Military heb ik alle verleidingen weerstaan, met uitzondering van een hapje van het dessert tijdens de LetsLunch (2 hapjes maar!) en een stukje overheerlijke boterkoek van Rachel’s moeder, waar traditioneel jaarlijks een pitstop wordt gemaakt tijdens de cross alwaar moeders iedereen voorziet van een lekker bakkie leut en overheerlijke zelfgebakken boterkoek (met gember of citroen, hmmm) Ik heb verder alle taartjes, snoepjes en lekkernijen weten te weerstaan, al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat er door Qua Koken dan ook heerlijk werd gekookt op onze stand. Daar kon ik iedere dag wel iets gezonds uitkiezen, appeltje eitje.

Healthy snacks

Ik denk dan ook niet dat er door die paar misstappen direct weer een paar kilo’s op mijn heupen zijn gevlogen (al zie ik op de gemaakte foto’s toch wel hier en daar een onderkin verschijnen tot mijn grote schrik), maar toch… Ik baal na zo’n zwak moment wel ontzettend van mezelf, dat frustreert enorm eerlijk gezegd. Ik heb dan ook op een zonnige zondagmorgen het boek van lieve vriendin Corinne ter hand genomen (a Healthy Piece of Cake), en samen met kleindochter Sem wat lekkere, makkelijk te bereiden, receptjes uitgekozen. A Healthy Piece of Cake staat vol met verantwoorde, gezonde en overheerlijke taartjes, ontbijtjes en desserts. Daarnaast vind je op haar Instagram account ook nog eens heerlijke recepten voor o.a. Freezer Fudge (toffee, plantaardig, gezond en belachelijk lekker) of Bounty Bars (ik hou wel van een lekkere bounty, letterlijk en figuurlijk 😉 ) Die ga ik maken, verpakken en meenemen wanneer ik weer eens op reis ben. Geen snoepautomaten in hotellobby’s meer voor mij! Voor nog meer fantastische recepten (alleen van de afbeeldingen krijg je al lekkere trek) volg haar Instagram account @healthypieceofcake

Zodra ik ze heb bereid zal ik de recepten en bijbehorende foto’s plaatsen, zowel op social media- als in mijn volgende blog, promise! Je kunt natuurlijk ook het boek aanschaffen, deze is niet alleen gevuld met nog veel meer fantastische, gezonde gerechten maar staat ook nog eens erg aantrekkelijk in je (kook)boekenkast mocht je er niet direct iets mee doen 😉 Bovendien heb ik uit betrouwbare bron (lees: Corinne Weijschedé) vernomen dat er een nieuw kookboek onderweg is! Dan wil je de eerste natuurlijk ook hebben voor je verzameling. Ik ben een ontzettend kookboekenfanaat, mijn kast puilt uit, maar ‘ a Healthy Piece of Cake’ heeft een prominent plekje op de boekenstandaard verworden, alleen al om de heerlijke cover.

Regelmaat

Zoals gezegd ben ik inmiddels gestopt met de Biohcg kuur, maar ik zit er hard over te denken om er nog eens 12 dagen bij te gaan doen. Dan kan ik mijn misstappen weer een beetje recht trekken en ik merk toch wel dat de kuur qua verbranding en minder eetlust een enorm steentje bijdraagt aan mijn gewichtsverlies. Daarnaast moet ik ook echt even de regelmaat weer terugkrijgen in mijn eetpatroon, een mens vervalt toch wel snel terug in oude, slechte gewoontes. Het feit dat ik naar een Mars grijp (en paprikachips, en….maar daar hebben we het verder maar niet meer over…) komt vooral omdat ik zowel lunch- als diner heb overgeslagen die dag. Niet slim! Zo’n kort kuurtje is dan toch wel even een stok achter de deur, even weer pas op de plaats.

Kortom, ik pak de draad weer op na mijn ‘misstapjes’, ik hou jullie op de hoogte wanneer ik de recepten hebt bereid (inclusief recepten en fotomateriaal). Voorlopig pas ik nog steeds in mijn huidige kleding (broekje 2 wordt zelfs wat wijder, jawel) en zodra ik in broek 3 pas schreeuw ik het van de daken, dus stay tuned! 😉

Ik ben overigens heel erg benieuwd naar reacties van mensen die momenteel ook bezig zijn met hun gewicht, vlieg jij ook wel eens uit de bocht als het gaat om snoepen of ben je een echte diehard en volg je strak de regels? Let me know!

Liefs,

Nancy

Een gedachte over “Healthy snacks en snoepautomaten

 1. onlinebiocompany,

  Don’t you wish you could be Instagram famous?

  Well, today I’m going to teach you the best way to totally improve the way you Instagram.

  Imagine: it is the wee hours of the morning and you’ve promised yourself you’d go for a run today.

  Roll over, check the cellphone.

  Opening up Instagram.

  Hmmm, you think, Over 800 likes on one picture.

  Heading to the kitchen, you put the kettle on for some coffee and check your Instagram while you wait.

  Presto! Another 49 likes.

  Here comes another one. This time it’s not a like but a message from one of your followers. They commend you on your success and let you know they love scrolling through your content.

  A smile grows on your face as you see another message. This person emailed you to let you know she loves your posts.

  As you sip your tea, you start typing up a response. But then your cell buzzes.

  It is another message coming in. You glance up at the clock–almost time for the gym. You will have to hit them up later.
  Let’s stop the simulation there. Most people have a hard time acquiring what they want in life. People can hardly force themselves to eat a good breakfast.

  Now, let’s learn to take control of your Instagram.

  Now, what if you raised your engagement by 100%, or 1000%?

  It is not complicated to do, although almost no one does. Just check out our website. There, you’ll learn how to garner Instagram likes and followers like mad…without even trying.

  Automagically see tons of likes on your images just minutes after posting.

  If you are anything like our other valued compadres, you will have a great chance of hitting the “Top Post” section in a very short time.

  And because we love you, we made testing things out as simple as kitchen-cooled apple crumble:
  1. Check out https://rhymbo.space
  2. Put in your Instagram username.
  3. The 3 pictures you uploaded last will receive 10 – 15 likes. Just like that.

  Being a regular on that page will supercharge your growth 10x, easy. But if you want the fame, you’ve got to reach for it. Are you ready?

  Chow until next time

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.