Venkelthee en Beef Tagliata

Piepen en kraken

Ik heb vorige week een gesprek met een vriendin en we hebben het over van alles en nog wat, werk, privé, koetjes, kalfjes en ergens tijdens het gesprek vraagt ze hoe het gaat met mijn benauwdheid. Ik ben regelmatig benauwd, alleen ondervind ik daar zelf minder last van dan mijn omgeving. Dat klinkt vreemd, maar het is wat is het is. Ik ervaar het zelf in de meeste gevallen helemaal niet als benauwd totdat iemand me er op wijst. Van ‘Mens wat piep jij als je praat zeg’ en ‘Wat klink je hees’, tot ‘Wel eens over nagedacht om voor een 06-lijn te gaan werken?’. Om terug te komen op de vraag van mijn vriendin, het antwoord was simpel, het ging meer dan uitstekend met me.

Ademloos

Sinds ik ben gestart met de Biohcg dieet en mijn levensstijl drastisch heb aangepast voel ik me geweldig. Ik verlies nog steeds gewicht, en het begint ook mij eerlijk gezegd langzaam wel een beetje op te vallen wel dat het ademhalen me wat beter af gaat. Ik hang niet meer als een hijgend paard aan de telefoon omdat ik een klein sprintje moest trekken om op tijd op te kunnen nemen, ik voel me in zijn geheel een stuk energieker en blijkbaar is dat voor anderen niet alleen merkbaar, maar ook hoorbaar. Mijn vriendin is ook blij dat te horen, aangezien ik toch gemiddeld 2 a 3 keer per jaar flink de pineut ben op gebied van bronchitis, longontsteking, enz. Zodra er iets heerst en iemand niest een keer mijn kant uit ben ik het haasje.

Ik vertrek naar mijn volgende afspraak, doe m’n dingetjes, koop wat boodschapjes en ga heerlijk op tijd richting huis. Ik open de voordeur, en merk dat mijn keel een beetje pijnlijk wordt. Binnen een tijdsbestek van een kwartier begin ik te hoesten en ik zal je de details besparen, maar het ontwikkelt zich in no-time tot een volledige bronchitis. Alsof de duvel ermee speelt! Niks meer energiek en ‘het gaat prima met m’n ademhaling’, ik laat me lamlendig achterover vallen in de bank. Ondertussen kijkt mijn hond me aan met een blik van ‘excuse me?’, want die staat inmiddels ook op knappen en er zal toch echt gewandeld moeten worden. Op m’n knieën vertrek ik richting park om het beestje te ‘ontlasten’ en langzaam kruip ik weer terug naar huis. Ik trek het arsenaal aan inhalatiepoedertjes uit de la en start meteen. Meestal laat ik het namelijk veel te ver uit de hand lopen omdat ik me niet aan wil stellen, maar dit keer ben ik het voor, dit gaat me niet gebeuren.

Venkelthee

Helaas….het heeft niet mogen baten…sinds gisteren ben ik aan de prednison en antibiotica. Prednison, wel het laatste waar ik op zat te wachten, zit ik eindelijk in de juiste richting met mijn gewicht en loop ik straks weer rond met opgeblazen gezicht en lijf. Venkelthee, zegt de dokter, zoveel mogelijk drinken van dat spul, dat helpt. Dus verdrink ik mezelf in de venkelthee, zodra de pot leeg is vul ik hem direct weer, hele sloten kunnen gevuld worden met de hoeveelheden venkelthee die ik achterover giet.

Ik krijg goed advies van Biohcg, ik moet meer gaan eten en weerstand opbouwen. Daarna kan ik wel weer terug naar mijn huidige levensstijl op eetgebied. Het advies is goed, de uitvoering wat minder… Meer eten? Ik moet al zoveel eten en ik hou me er netjes aan, maar eerlijk gezegd heb ik maar weinig eetlust de afgelopen dagen. En om nou fanatiek achter het fornuis te kruipen om een maaltijd te bereiden… ik druk een appeltje achterover. Het liefst ga ik in een bad met venkelthee liggen en kom ik er pas weer uit als ik opgeknapt ben…

Kipfilet en pittige gehaktballen

Normaal gesproken vind ik het speuren naar en bedenken van koolhydraatarme en suikervrije recepten echt heel leuk aan het worden. Nu, not so much… Wat dat betreft hebben de mannen het een stuk makkelijker tijdens de Biohcg kuur. Die gooien gewoon een paar kilo kipfilet in een pan en ze hebben de hele week te eten. Wij vrouwen niet, een hele week pittige gehaktballen en kipfilet eten, daar worden we niet vrolijk van. En als ik ziek ben heb ik al helemaal geen zin in eten…Maar als ik snel op wil knappen moet ik toch iets verzinnen. Ik heb nog een biefstukje in de koelkast, dat is snel klaar. Beef Tagliata, dat wordt ‘m, beetje power in dat zieke lijf! (Bovendien ook koud heerlijk naar mijn bescheiden mening). Het klinkt heel interessant en vooral ingewikkeld, maar wees gerust. Tagliata is een afgeleide van tagliere en betekent niet meer dan ‘snijden’. Gesneden biefstuk dus.

Snel receptje

Ik gooi de biefstuk in de pan, en maak uit automatisme gebruik van de PEM spray*. Hm, niet zo handig in dit geval want ik had nog een plannetje met de olijfolie die ik eigenlijk had moeten gebruiken voor dit gerecht. No worries, ik heb duidelijke instructies gehad dat ik meer moest gaan eten, ik gooi de olijfolie straks alsnog in de strijd. Ik zweer bij bakken met PEM spray, het vlees krijgt namelijk een lekker kleurtje, in tegenstelling tot het bakken in speciale pannen waarbij je geen boter of olie hoeft te gebruiken. Alles wat daar uit komt lijkt alsof  het van een beroerd slachthuis rechtstreeks op je bord is belandt. Nu eet ik hoe dan ook, als ik vlees eet en dat is steeds minder, alleen biologisch vlees. Anyway, er moet een lekker bruin kleurtje aan zitten, het oog wil ook wat. Ik bak het vlees, laat het rusten en ondertussen gooi ik een eetlepel olijfolie in de pan, plet een knoflookteentje, rasp een citroen, gooi er een takje rozemarijn bij in en maak een heerlijk geurig olietje. Zodra de biefstuk is ‘uitgerust’ snijd ik deze aan mooie plakjes, giet de helft van de olie er overheen en doe de rest van de olie met wat extra citroensap door de rucola. Dat gaat allemaal op een plank, wat vlokjes parmezaan er overheen en klaar is uw kunstgebit.

Een snelle (ja, ook voor de mannen, vanavond geen kipfilet 😉 ) en voedzame maaltijd en als ik me beter had gevoeld had ik er misschien nog een zoet aardappeltje tegenaan gegooid, maar die moed kan ik nu niet opbrengen, ik vind dit al een hele prestatie eerlijk gezegd. Het geheel heeft nog geen 15 minuten in beslag genomen, maar toch, voor mij voelt het op dit moment alsof ik 2 uur boven een pan heb gehangen. Alhoewel, als ik een handdoek over mijn hoofd had gegooid had ik er nog een soort van spontaan stoommomentje van kunnen maken.

Maar, het is heerlijk, binnenkort ben ik weer helemaal nieuw! Ik weet inmiddels dat het nogal heerst in mijn omgeving, niezen, keelpijn, ellende. Mocht het jou ook zijn overkomen, beterschap en zorg goed voor jezelf!

Stay healthy, liefs,

Nance

*PEM spray – bakspray om mee te bakken en braden. Bevat maar 0,27 gram vet t.o.v. 1 theelepel boter/margarine (11,5 gram) of 1 theelepel olie (13,6 gram)
Online Bio Company geeft er binnenkort een aantal weg, kun je het zelf proberen! Hou de Facebook pagina van Online Bio Company in de gaten, via die weg zal de actie plaatsvinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.