Naar Paris met de Thalys

Het gaf even wat stress om er te komen (ernstig ongeluk onderweg, file na file) maar ‘as we speak’ zit ik in de Thalys op weg naar Parijs. My brother from another mother is jarig en traditioneel vieren we dit de meeste jaren samen. Aangezien hij in Israël woont en ik in NL is Amsterdam altijd lekker centraal 🙂 Tenminste, hij komt altijd heel erg graag naar Amsterdam, maar ergens dit voorjaar riepen we spontaan, let’s do Paris this time! Ondertussen was ik het alweer een beetje kwijt totdat ik onlangs een whatsapp kreeg voorzien van tickets en hotelbevestiging. Zo typisch voor hem, niet denken maar doen, ik hou d’r van. Dat zijn toch wel de leukere verrassingen kan ik je vertellen!

Bar aan boord

Ik vind reizen met de Thalys heerlijk, wifi , barretje met versnaperingen, en binnen een paar uur ben je in hartje Parijs, de stad waar ik van hou. ‘Paris in spring’ is nogal een ding, maar ik spring ook gerust in de herfst de Thalys in om naar Parijs te gaan hoor,

Paris est belle chaque saison!

Mijn lieve zoon bracht me naar Amsterdam en aangezien ik op de valreep toch nog een beetje haast had ben ik vergeten iets te eten/drinken in mijn tas te gooien. En hoe handig dat barretje ook lijkt, helaas is hij niet ingericht op mijn nieuwe eetpatroon (koolhydraatarm/geen suiker). Er is genoeg te krijgen, maar fruit is geen optie en als het al enigszins gezond lijkt zit het tussen 2 sneetjes brood geplakt. Uiteindelijk zwicht ik voor een soort van sneetjes brood met humus, blaadje sla en een tomaten/bietensalsa achtige substantie en besluit hier niet al te spastisch over te doen.

Macarons, Meringue & meer…

De een bezoekt Parijs en gaat van Cartier naar Chanel, Dior, Louis Vuitton en Yves-Saint Laurent, ik vlieg van boulangerie naar patisserie. De stad van verse croissants, pain au chocolat en jus d’orange, van petit fours, macarons*, meringue*, crêpes en galettes….

Zondigen mag namelijk best zo heel af en toe. Tenminste, ‘ergens’ heb ik gelezen dat het juist heel erg goed is om af en toe een dagje over de streep te gaan, dan krijgt je lichaam eventjes een kleine ‘kick in the ass’ zodat er weer lustig over wordt gegaan tot het verbranden van vet. En als je verder goed je nieuwe eetgewoontes naleeft kom je echt geen kilo’s aan van een ‘quilty pleasure’. Sterker nog, het schijnt dat je 3500 calorieën meer dan normaal moet eten wil je een halve kilo aankomen… Dat geeft de burger moed!

Dus als ik even een snelle rekensom maak dan zou een dag zondigen in Parijs er ongeveer zo uit zien;

Een normale dag (tegenwoordig)
Ontbijt: appel, kop groene thee met citroen
Lunch: 2 cracottes met beleg (vleesbeleg of mozzarella), komkommer, tomaat
Tussendoor: stukje fruit of glaasje bouillon
Diner: vlees/vis of ei, groente en 1 a 2 keer per week een zoete aardappel

Nu moet ik die 3500 calorieën er nog tussen drukken, eens even kijken;

Ik neem i.p.v. een appeltje ’s morgens een glaasje wijn (ik bedoel, een druif is ook fruit)
Tijdens de lunch leg ik de mozzarella, komkommers en tomaatjes op een kraakverse baguette en neem ik een glaasje wijn om het fruitgehalte op peil te houden.
Als tussendoortje scoor ik wat macaronnetjes bij À la Flûte Enchantee
Voor het diner nuttig ik een overheerlijk coq au vin, dat kan namelijk gewoon en om de maaltijd lekker zondig af te sluiten neem ik een gâteau au chocolat avec orange (pure chocolade & sinaasappel, schandalig lekkere combinatie)vergezeld van een heerlijk zoet dessertwijntje.

Ik heb zo’n vaag vermoeden dat ik het calorieën limit nu wel bereikt heb. En nee, ik ga verder niets doen met die informatie, bovendien ben ik niet eens een ‘echte’ wijndrinker 🙂 Mocht je je toch aangetrokken voelen tot dit ‘dagje zondigen menu’ dan is het sterk aan te bevelen dit een paar keer per jaar te doen of zo, wekelijks is geen optie. (Nee, echt niet!) Maar goed, je mag jezelf zo heel af en toe dus best verwennen met een macaron of een stukje (pure) chocolade. Als je vervolgens je normale eetpatroon weer oppakt is er niets aan het handje. Ik begin nu namelijk zelf ook echt het resultaat te merken van het eetpatroon dat ik aan de Biohcg kuur heb overgehouden. Ik word er blij van, ik wil door, ik wil geen halve kilo aankomen, ik ben waarschijnlijk net weer een halve kilo afgevallen. Ik ga dat natuurlijk niet allemaal in één weekend lopen verknallen,  dat snap je.

Guilty pleasure

Tijdens het etentje om mijn lieve vriend’s verjaardag te vieren ga ik niet al te ingewikkeld doen en ik gun mezelf echt wel een macaronnetje (of 2) de komende dagen. Maar van één macaronnetje word je nog niet zo rond als een tonnetje. En bovendien pak ik direct bij thuiskomst mijn normale eetpatroon weer op. Want ik moet je eerlijk bekennen, ik heb wat hapjes van een dessert gestolen vorige week en af en toe een stukje drop vind ik echt onweerstaanbaar. Zolang het daarbij blijft valt het allemaal prima mee toch? Het heet niet voor niets een guilty pleasure**… Maar als dat alles is! Ik had blijkbaar met gemak een dozijn macarons door kunnen slikken zonder er ook maar iets van aan te komen volgens de beweringen 🙂

Wat is jouw guilty pleasure?

Ik zeg, à votre santé en à bientôt!

Liefs,

Nance

* Macarons en meringues bevatten overigens heel veel eiwitten, heel goed voor je spieropbouw…
** ‘iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort;stiekeme geneugte;heimelijk pleziertje…’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.