Komkommertijd*

Komkommers en tomaten, onbeperkt mag ik ze eten, de hele dag door. Snoeptomaatjes (alleen de naam al ;-)) smaken heerlijk, vooral tijdens het warme weer, en mijn behoefte aan zoet neemt er absoluut door af. De komkommer nuttig ik te pas en te onpas bij zo’n beetje iedere gelegenheid dat ik iets mag (lees: moet) eten. Snel even een stukje komkommer tussendoor, tijdens de lunch op de crackertjes met vleesbeleg, tijdens het avondeten, prima te doen.

Daarnaast vind ik water drinken een stuk aangenamer sinds ik er van alles aan toevoeg dus heb ik een handige glazen pot (met kraantje) aangeschaft, deze vul ik ’s ochtends met water en dan gooi ik er van alles bij in; komkommer, gember, limoentjes of citroentjes, wat verse munt en een handvol ijsblokjes. Komkommer, aardbei en verse tijm is ook heerlijk.  Voor die laatste en meer soorten ‘smaakwatertjes’ (ook wel bekend als ‘infused water’) en nog veel meer heerlijke recepten waar het water me van in de mond loopt doe ik inspiratie bij vriendje Remko (a.k.a. The Healthy Chef) . Op zijn site vind je de meest overheerlijke, door Remko persoonlijk ontwikkelde, recepten. Volledig vrij van o.a. snelle koolhydraten en geraffineerde suikers, precies de inspiratie die ik nodig heb. Nu is Remko op zich al een inspiratie (lees vooral ook even zijn bio ) dus een bezoekje aan zijn website is een absolute aanrader!

Komkommers kweken

Wat wil het toeval, tijdens de ‘moestuintjes’ spaaractie van de Appie had ik wat zaadjes in de wacht gesleept, o.a. voor komkommers, radijsjes, tomaatjes, zonnebloemen**. Deze had ik keurig water gegeven en op een gegeven moment in mijn tuin geplant, vooral uit frustratie eerlijk gezegd. Hond Max liep namelijk op ieder ongewenst moment in de border te graven. Ik had even vluchtig naar een afbeelding op Google gekeken naar het formaat van een komkommerplant en dat leek me een prima middel om te voorkomen dat hondlief door bleef graven en straks ergens ter hoogte van de Duitse grens weer boven water zou komen.

Dit speelde zich overigens al af ver voordat ik überhaupt aan mijn Biohcg kuur begon. Inmiddels begint het spul aardig te groeien en is het graafprobleem opgelost. Het groeit namelijk zo ontzettend hard dat er geen doorkomen meer aan is voor Max en ‘as we speak’ neemt het ongekende vormen aan. Mutant komkommers in mijn tuin! Waar ik eerst dacht dat het niet veel soeps meer werd en dat de groei haar hoogtepunt had bereikt toen ik formaat augurk aan de plant zag hangen, struikel ik nu over komkommers (ja, ik moest de plant blijkbaar opbinden…) van ongekend formaat. Voorlopig beschik ik in ieder geval over meer dan genoeg komkommers voor in mijn watertjes (of op m’n ogen na een lange nacht…)

Maaltijden voorbereiden

Ik zag er tegenop hoor, had al scenario’s voor ogen waarbij ik iedere avond stond te zwoegen in de keuken om vervolgens al dat voedsel in bakjes, blikjes en zakjes te doen, een deel te deponeren in de vriezer en de rest mee te moeten slepen naar kantoor, gedoe ook! Echt een doorslaggevende reden (excuus) om af te haken, ik had er zo geen zin in. Wat blijkt? Ik hoef dus helemaal niets voor te bereiden, nada, niente, noppes. Nou oké, een eitje koken, citroensapje invriezen, dat is wel het maximale. Ideaal, ik zorg dat ik genoeg drinkbouillon, crackers, komkommers en tomaatjes op het werk heb liggen, en in de ochtend gooi ik 100 gram beleg, en soms wat sla, in mijn tas en klaar ben ik. Voor fruit is gezorgd. Dat ligt al gewoon heerlijk op me te wachten op de fruitschaal en zo kom ik de dag prima door. En af en toe, wanneer ik voor het diner b.v. die heerlijke pittige gehaktballetjes maak, of iets met kipfilet, maak ik een klein beetje meer en dat neem ik de volgende dag lekker mee.

Gewichtsverlies

Ik heb zowaar de eerste complimenten binnen. Mijn dochter vertelt me dat ze mijn huid er zo mooi uit vindt zien, ik oog ook veel minder vermoeid zegt ze. Natuurlijk had ik liever een open mond van verbazing gezien met daarbij de uitroep:’ Mam, wat ben je al abnormaal slank geworden zeg!’ maar geduld is een schone zaak… Mijn zoon kan ‘best wel zien’ dat ik aan het afvallen ben. En ook daar ben ik heus wel blij mee…Eerlijk gezegd krijg ik soortgelijke reacties van mensen die mij regelmatig zien. ‘Goh, wat zie je er lekker uitgerust uit’, ‘Het gaat goed met je he, je straalt gewoon’. Ik doe het ermee, voorlopig… Ondertussen gaan mijn kledingstukken toch echt wel een stukje wijder zitten, ik merk serieus dat ik gewicht verlies. Alleen jammer dat mijn omgeving dat nog niet helemaal doorheeft. Ik kan niet wachten tot iemand die ik lang niet heb gezien/gesproken het uitschreeuwt van verbazing ‘mens, lang niet gezien, wat zie je er goed uiiiiit en zo slank ook!’.

Wishfull thinking, eerst maar eens zorgen dat ik in die jeans pas die ik al een jaar (oké, oké, ‘ietsje’ langer dan een jaar) niet meer aan kan.

Wordt vervolgd….

Liefs,

Nancy

*kom·kom·mer·tijd (de; m)1 slappe tijd (in de journalistiek), m.n. in augustus
** de radijsjes, tomaatjes en zonnebloemen hebben hond Max helaas niet overleefd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.