Lief zijn voor jezelf…

Ik roep het regelmatig; ‘Zonnebank? Geen tijd voor!’, ‘Saunadagje? Zo’n gedoe!’, ‘Welness? Welnee!’….

Eigenlijk alle facetten die ook maar enigszins in de richting komen van ‘lief zijn voor jezelf’, daar gun ik me meestal maar weinig tot geen tijd voor.
Ik voel me ook altijd meteen zo schuldig, herken je dat? Dat ik daar een beetje m’n tijd lig te verdoen terwijl ik me met ‘nuttiger’ zaken bezig zou moeten houden. Lig ik onder zo’n zonnebank de minuten – die uiteraard prominent in beeld verschijnen waardoor het uren lijkt te duren – af te tellen en 9 van de 10 x (als ik in mijn leven überhaupt zo vaak ben geweest) ben ik er voor het verstrijken van het gewenste aantal minuten alweer onder vandaan gekropen.

Dom! Want ratio heeft mij natuurlijk allang in mijn oor gefluisterd dat men over het algemeen beter presteert op welk vlak dan ook als je zo nu en dan eens een keertje echt lief bent voor jezelf. Zodat het alleen maar ten goede komt van je prestaties op ‘nuttig’ vlak.

Ik spreek Christianne tijdens een netwerkevent en vol enthousiasme begint ze te vertellen over haar vak, schoonheidsspecialiste. Mijn nogal lauwe reactie is dat ik het vooral erg veel gedoe vind, paar uur tijd kwijt, wel wat beters te doen, heeft dat ‘geknoei’ met mijn gezicht nou echt nut? En zonder ook maar een moment beledigd te zijn, want laten we eerlijk zijn, dat was nu niet bepaald echt aardig van me, vertelt ze verder… Over het feit dat Mellow Touch meer is dan ‘alleen maar’ een schoonheidssalon. Dat al je zintuigen van invloed zijn op je schoonheid en geestelijk welzijn; horen, ruiken, voelen, proeven. Dat niet alleen je huid straalt na een behandeling, maar jij ook, je straalt omdat je ontspannen bent, nieuwe energie op hebt gedaan.

En ik raak langzaam onder de indruk, ze is ontwapenend in haar uitspraken en je voelt de liefde die zij heeft voor haar vak. Een echte vakgek, ik hou er zo van. Dus ik besluit een afspraak te maken, een paar weekjes later. Tot op het moment suprême loop ik nog smoesjes te bedenken om vooral niet te gaan. Ik ben daar niet zo sterk in maar het ‘geluk’ is met mij. Ik krijg last van een flinke bronchitis en hoest mezelf compleet uit elkaar ’s nachts. Dus ik moet gewoon beetje bijkomen, thuis, op de bank…toch? Maar het voelt nog steeds niet eerlijk en nogal respectloos, dus ik verman mezelf en stuiter al hoestend en naar adem snakkend bij Christianne binnen.

Ze reageert kalm op die kuchende ADHD-er die daar binnen komt vallen en zet een kopje dampende thee voor mijn loopneus. Al haar liefdevolle aandacht en tijd zijn voor mij en ik word op slag wat rustiger. Ze legt een beetje uit wat er staat te gebeuren en nee, ze zet niet zo’n irritant stoomapparaat op mijn verstopte neus…

Ik mag gaan liggen, wordt lekker toegestopt onder dekentjes terwijl ze een aantal geurtjes de revue laat passeren en mij vraagt van welk geurtje ik nou blij wordt. Een heerlijk luchtje passeert mijn door liters neusspray geïnfiltreerde delicate neusje, daar word ik wel blij van! Ze vertelt me dat ze dit geurtje van Cenza (het product waar ze mee werkt) gaat gebruiken tijdens de behandeling, dat ze ervoor gaat zorgen dat ik me maximaal ga ontspannen en of ik nog vragen heb, want tijdens de behandeling wordt er niet meer gesproken. Ik zeg niets meer, doe mijn ogen dicht en denk: prettige wedstrijd, als jij ervoor kunt zorgen dat ik me ga ontspannen heb je een medaille verdiend…

Ik verwacht een geluid dat lijkt op de roep van dolfijnen, het ruisen van bomen, parende boomkleefkikkers, maar er dwarrelt een heel aangenaam pianomuziekje in mijn oren. Ik ruik het geurtje, voel handen zachtjes langs mijn gezicht gaan en zowaar, ik voel mezelf lichtelijk ontspannen. En niet ontspannen in de trant van mijn zorgvuldig gespannen schouderbladen gaan in de relaxstand, nee, mijn drukke geest is ook stil….

Mijn focus gaat naar dat zalige gevoel op mijn gezicht, Ik voel zachte penseelstreken met een of ander goedje over mijn gezicht gaan, alsof er een vlinder een heel mooi schilderij op mijn huid maakt.

De handen verlaten mijn gezicht en heel even ben ik bang dat dit einde behandeling is. Maar ze verdwijnen zachtjes richting mijn nek, schouderbladen, hoofd, oren, oogleden en daar is dat geurtje weer, het is ook verwerkt in de massageolie die Christianne gebruikt. Een meer dan verrukkelijke massage krijg ik en ik val bijna in slaap. Na afloop verlaat ze stilletjes de ruimte en laat me nog even lekker bijkomen.

Zij kan dat dus, geen woord van gelogen, totale ontspanning, ik heb zelfs niet 1 keer gehoest! Ik had er nog wel uren kunnen liggen. En dat niet alleen, mijn huid ziet er echt, ongelogen, prachtig uit. Zacht, rustig, alles wat ze me heeft beloofd heeft ze meer dan waar gemaakt.

En mannen, goed nieuws, Mellow Touch is als enige praktijk in Twente(!) ook gespecialiseerd in mannenverzorging. Ik noem het ver- en ontzorging, want als je daar zo lekker ligt te genieten van je behandeling heb je heel even not a worry in the world. Oprechte, echte aanrader!

Bel, mail, doe iets, maak een afspraak, wees lief voor jezelf!

Mellow Touch, Huidverbetering & Welness
www.mellowtouch.nl

En om nog even een indruk te krijgen van de lieve attente persoonlijkheid die Christiane is:
Like & win…voor een ander!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.